03.09.2018

Tweede woning in Spanje populair bij Belgen

Buitenlandse kopers Spaans vastgoed

De Spaanse vastgoedsector doet het opnieuw goed. Buitenlandse kopers hebben veel interesse, vooral in de kuststreken van de Costa Brava, de Costa del Sol en de Costa Blanca. In 2017 kochten zo’n 61.000 buitenlanders een vakantiewoning in Spanje. Dat zijn er 8.000 meer dan in 2016. Buitenlanders zijn belangrijk geworden voor de Spaanse vastgoedmarkt. Ze vertegenwoordigen 13% van de kopers. De Britten voeren de lijst aan, gevolgd door de Fransen en de Duitsers. De Belgen staan op de vierde plaats. In 2017 kochten ze zo’n 3.900 woningen in Spanje. Dat zijn er gemiddeld 11 per dag.

Spanje geliefkoosd vakantieland

Waarom is Spanje zo populair? Het slechte weer in België is voor velen een drijfveer. Het is ook een goeie investering want geld op de bank levert niks op. Het leven in Spanje is bovendien een pak goedkoper. Een andere belangrijke factor is het gevoel van veiligheid dat Spanje geeft, in tegenstelling tot andere landen rond de Middellandse Zee, waar onrust heerst.

Tweede woning kopen op plan

De ‘trend’ vandaag is verkopen op plan. Op een paar maanden tijd kan je je intrek nemen in een gloednieuwe woning of appartement. Er is voorlopig geen gevaar voor een nieuwe vastgoedbubbel. De promotoren zijn wel voorzichtiger geworden en bouwen niet meer zoveel tegelijk. Maar over het algemeen heerst er optimisme op de Spaanse vastgoedmarkt.

Bron: Second Home

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK